Apa de mare - in ape tulburi

Hipocrate spunea: "Alimentul tău sa fie medicamentul tău". Dar ființa umana este 75% apa, deci ideal, acel aliment ar trebui sa fie lichid.
După 3 milenii, în 1890, savantul francez Rene Quinton descoperă ca apa de mare în forma izotonica are capacitatea de a ne asigura aportul necesar de minerale și vitamine (co-factori sinteza vitamine si chiar poate înlocui plasma sangvina. Aşa a apărut produsul Plasma de Quinton, apa de mare extrasa si filtrata dupa un protocol special din zonele oceanice bogate în zooplancton și cu puternici curenți marini în forma de vortex. 
La 125 de ani de la apariția sa, același produs "Plasma de Quinton" este fabricat in continuare de Laboratoarele Quinton, și disponibil in Romania gratie companiei Bioscem.

Apa oceanelor nu mai este aceiași ca în 1900, drept care extragerea, filtrarea și condiționarea apei de mare necesita un proces tehnologic delicat, pentru a nu pierde calităţile coloidale ale oligoelementelor și mineralelor conținute.
Astăzi, Laboratoarele Quinton îndeplinesc toate aceste criterii, atestate atât prin certificările de calitate disponibile pe situl lor, cat si prin utilizarea produsului Plasma de Quinton de către sportivi de performanta.

Întrucât Marile si Oceanele aparțin tuturor, este normal ca au apărut multe companii care oferă produse revendicate a fi Plasma de Quinton.
Rămâne de verificat daca au logistica si certificările necesare pentru aceasta. Pentru a oferi celor interesați posibilitatea de a alege în cunoștință de cauza, am incercat sa aflu cât mai multe date despre acest produs numit Biocean, care isi atribuie aceleași calități cu Plasma de Quinton originala.

Biocean: în ce ape te scalzi?

In 1989, o doctoriță homeopat din Canada, Myriam Biss, si-a înființat societatea Quinton America Inc pentru a comercializa produsul francez « Plasma de Quinton » pe acest site internet. Adresa firmei -poate si a uzinei - erau la aceasta locatie.

quinton-canada

In 1996, după 100 de ani, adevăratele Laboratoarele Quinton s-au mutat din Franța in Spania, pentru a-şi extinde activitatea.

lab-quinyon

Iata ca în anul 2005, distribuitorul lor canadian -Dr. Biss, s-a hotărât sa devina independent, și a înființat societatea Quebec inc, păstrând doar brandul QUINTON AMERICA. Bănuiesc ca cheltuielile de înființare a firmei au fost enorme, căci de la adresa noului sediu a dispărut casa si a rămas doar un copac. Mai faci și sacrificii de dragul meseriei.

guinton-canada

Măcar de era cel din Avatar.

Dar poate este un copac minunat care secreta apa de mare!

Se pare ca criza din 2009 a lovit si mai teribil firma Quinton inc, căci în 2012 a dispărut si copacul. Pe situl lor, la Termeni și Condiții, aflam ca societatea Quebec Inc. se numește acum « Name Comany », cu sediul la o adresa …inexistenta: 1238 Main Street Alma, 4GW 3C6 Canada. Sunt si eu de acord ca e mai ieftina chiria la o adresa inexistenta
Precizam ca denumirea de « Name company» se foloseşte atunci cand o societate este condusa din umbra de o alta societate, care nu vrea să-şi divulge indentitatea. N-am mai pierdut timpul sa aflu care este societatea secreta care conduce o alta societate fantoma: Quinton America.
Cin's-aseamănă - s-adună.

In concluzie, sediul Quinton America era: - în 95’ o casa cu un copac.
- în 2005 a rămas doar copacul.
- în 2015 a dispărut și copacul.
Poate din cauza unor remușcări nocturne, la categoria Termeni și condiții, ei ne atenționează totuși pe situl lor ca: «nu garantam cu nimic informațiile oferite pe situl nostru" ! Merita citit textul asta. Cat despre cine, unde și cum este produs acest Biocean : enigma.
Am avut o speranță de o clipa, când la rubrica Contact am găsit indicata situl internet al distribuitorului lor european: www.bioceanplasma.com.
Speranță de scurta durata: situl nu mai exista!

Când mi-am dat seama ca de situl lor nu pot afla nimic concret, am căutat indicii pe cutia produsului la distribuitori din Franța.
Astfel am remarcat pe ca unele din produsele Biocean exista inscripția « Science et Nutrition».

biocean-science-et-nutrition

Deja numele Biocean a fost ales greșit, căci exista din anul 1999 o alta societatea Biocean, specializata in comercializarea de alge marine. Dar am văzut ca numele nu prea contează, banul sa iasă. Am găsit imediat societatea Science et Nutrition aici , furnizorul Biocean in Europa, condusa de Marc Biss, fiul doamnei Biss, patroana de la firma Mama: Quinton America.

bisnitarii

Aflam ca societatea BIOCEAN SCIENCE & NUTRITION, cu sediul la valutişti, comercializează din anul 2012 produsul Biocean in Europa, si a avut o cifra de afaceri de 70.000 € in 2014.
Nu au sit internet, nu dau nici o informatie, nimic.

Am căutat sa aflu pe internet cine comercializează produsul Biocean, si am crezut ca vad dublu: exista doua branduri Biocean ! Uitați-vă la denumirea de pe cutii : este BIOCEAN cu O și BIQCEAN cu Q în loc de O.
N-am mai ras de mult asa cu pofta!

Despre ce este vorba:
O doamna simpatica, cu nume predestinat -Ocean Lavor- managerul societății "Le porte Bonheur" (tradus: va poarta noroc' ) şi-a băgat si ea codiţa (la propriu - pe litera O) in stilul chinejilor cu "SONY & SQNY", si a creat un produs IDENTIC cu Biocean: fiole, cutie, etc, disponibil pe situl ei aici.

biocean-china

E buna, nu? Cutia la fel, fiole la fel, doar ca e BIQOCEAN nu BIOCEAN. Mai trista este credulitatea cumpărătorilor, caci ambele produse apar la egalitate pe siturile de distribuție Biocean. De fapt, cred ca ambele tabere Biocean sunt la egalitate: calitatea celor doua produse nu trebuie sa difere prea mult...

La o căutare pe google cu adresa firmei "Le porte Bonheur" apare de data aceasta o făbricuţă de porți si ferestre... si inca vreo 6 firme diferite la grămadă. Decât în copac, ca firma Quinton din Canada, măcar are porţi și ferestre...

dsl-alu

Oricum apreciez ca toți cei implicați in Telenovela Biocean nu-s megalomani: o căsuţă cu copac, sau un copac fără căsuță...modest .
Am sunat la cele doua societăți și fiecare a susținut ca ambele Biocean sunt același produs, doar cu un mic retuș pe cutie. La remarca mea despre existenta a doua societăți separate, au început sa o dea in bâlbâială, dar nu am insistat , căci vorbeam doar cu un angajat pus sa vândă. Concluzia mea este ca s-a ajuns la un Statu Quo intre cele doua firme fantoma, pentru a nu crea valuri intre amatorii de apa de mare...tulbure.

Ajungem si in Romania

M-am gândit sa închei aceasta telenovela prin a afla rapid care dintre aceste doua produse sunt pe piața românească. Credeam ca va fi doar o formalitate, când colo...
Am găsit o forma de Biocean/Biqocean pe situl celor de la Global Wellness System. Observați ca pe desenul de la începutul articolului apare BIQOCEAN, cu acea virgula lunga pe litera O, dar produsul pus la vânzare aici are scris BIOCEAN cu O normal. Se pare ca și ei confunda marfa cu ambalajul și nu putem ști care produs îl vând efectiv.

La categoria Brand, observam ca ei primesc produsul Biocean de la un furnizor maghiar Hymato, plus alte doua produse. Culmea e ca cei de la Hymato nu se risca sa vândă Biocean pe situl lor! Am zis ca ei or fi producătorul, dar la căutare pe Google, sediul societăţii Hymato nu arata deloc a uzina:

hymato

Nu am mai verificat numărul de angajați si cifra de afaceri...:)
Pe scurt, sa reținem ca cei de la GLOBAL WELLNESS SYSTEM cumpără de la prestigioasa societatea Hymato, un produs Biocean fabricat de societatea BIOCEAN SCIENCE & NUTRITION, domiciliata la o casa de schimb valutar din Paris.
Ca sugestie, produsul original "Plasma Quinton", fabricat într-un adevărat Laborator, cu acreditari și studii de eficacitate exista și în Romania: se pot aproviziona dacă doresc.

Pe situl GSW se mai comercializează și o "protecție electromagnetica": Space Harmony, la liber: fără studii de validare biologica, fără detalii despre cine si unde este fabricata. In articolul consacrat acestei protecții, ultima parte a rămas în maghiara: un detaliu nesemnificativ fata de calitatea aceste protecții.

EPILOG.

Apa de mare are proprietăți deosebite, cu condiția sa fie extrasa din zone ecologice si sa nu fie supusa la procedee tehnologice care sa-i distrugă proprietățile coloidale si sinergice. 
La ora actuala un singur produs deține aceste calități si le deține de 120 de ani: Plasma Quinton, produsa fără întrerupere de 100 de ani de Laboratoarele Quinton.
Este disponibila pe situl www.bioscem.ro